Iconostas

Obiecte de artă spirituală pentru catapeteasmă

Iconostas
Iconostas

Aici puteti găsi consultanță de specialitate pentru lucrări bizantine ortodoxe pe lemn idiferent de mărime pentru iconostas. Pictură bisericească la comandă, pictură icoane ortodoxe pentru catapeteasmă, icoane individuale cu sfinți și scene religioase. Icoane bizantine ortodoxe, icoane, indiferent de mărime, pe lemn. Termen de executie 360 -500 zile.

Călin Bogătean realizează pictura icoanelor în manieră bizantină după marii maeștri iconari din Muntele Athos pentru iconostas,colecții particulare, cadouri. Icoanele sunt realizate conform erminiei și tradiției picturii bisericești în tempera cu emulsie pe suport de lemn.

METODE DE LUCRU

Artistul examinează în prealabil pictura bisericească (Fresca) existentă, acolo unde aceasta există, iar integrarea icoanelor în iconostas este realizată în așa fel ca aceste icoane să fie o continuare de stil și cromatică a picturii existente pentru ca armonia iconografică și stilul acesteia să nu sufere.

In prezent, Călin este Specialist în artă, artă populară și mesteșuguri tradiționale la Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educatțe Artistică Mureș. A activat ca și sculptor în lemn mai bine de 15 ani iar în prezent acesta doar coordonează această activitate ocupandu-se doar de execuția icoanelor pentru iconostas. Dacă doriți un ansamblu  sculptural acesta vă recomandă sculptori profesioniști care vă vor executa orice proiect dorit.

Dacă deja aveți un iconostas executat de alt meșter Călin Bogătean vă stă la dispoziție în alegerea și executarea icoanelor care să confere o continuitate stilistică ansamblului sculptural motivelor și curentului sculptural aplicat pe catapeteasmă.

Mentiune
Pe fata icoanei conform tradiției si regulilor canonice nu se face nici un inscris personal decât cel aprobat de Sfantul Sinod privind inscrisurile pe icoană.
Orice înscrs legat de date tehnice, donator etc. se face pe dosul icoanei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s